Fremtidens boldklub : AB Tårnby
Statistik
Besøg siden 1/1-2008 : 236338
1 Online

Tirsdag den 21. august
AB70


AB Tårnby
Ugandavej 105,
2770 Kastrup
Tel: 32539970
FAX: 32539970
www.ab70.dk
Email:
ab70@ab70.dk
Støtteforeningen
AB70 Støtteforening
Læs mere om deres
berømte bankospil mv.

>> Læs mere

Links
Tilbage til begyndelsen....
Gør AB70 til din startside !!
Send os en mail !
Nyhedsbrev fra AB70


Tilmeld
Afmeld
AB Tårnby byder dig velkommen

08-06-2008 22:41

1.+2. seniortræner tur til Getafe

Sjovt og lærerigt

Vi beklager det sene tidspunkt som desværre er grundet hjemmeside problemer pga. pc nedbrud - men historien er god og bringes nu :

Se også billeder : http://www.ab70.dk/images/getafe/album/index.html

Trænerseminarium i Madrid (Getafe).- Forhistorien er, at undertegnede var på DBU`S T-Trænerkursus i sommers i Vildbjerg. Her var jeg på kursus med nuværende topspillere og med andre ”gamle” elitespillere, som jeg tidligere havde spillet mod i en årrække og blandt dem målmand/ målmandstræner Morten Cramer fra Brøndby Boldklub.

- Under en del snak omring hans tidligere trænere Michael Laudrup og John Faxe, spirede tanken om et ophold i det Spanske, med muligheden for, at få tilført viden fra et par store kapaciteter til brug for os selv i almindelighed, men måske til brug for AB 70 på langt sigt i særdeleshed.

- Det har altid været et af mine store ønsker som fodboldtræner, i en periode, at kunne følge Michael Laudrup, en af Europas måske bedste spillere gennem tiden, i sin udvikling til måske, at blive en af Europas bedste trænere. Michael Laudrup har gennem sin imponerende karriere i forskellige lande, vel nok haft de bedste daværende trænere og da han formodentlig har taget det til sig fra alle, må der være en del guldkorn, at hente træningsmæssigt, kampmæssigt og ikke mindst menneskeligt.

- Det gør det jo så ikke mindre interessant, at assistenttræneren hedder John Faxe Jensen der selv har en flot karriere bag sig i henholdsvis Brøndby, Hamburger SV, Arsenal og fast mand på datidens landshold, men måske endnu mere kendt for ham der ramte bolden lige i ”røven” til EM fodbold i Sverige i 1992.

- Efter en del snak med ”faxe” blev turen til Spanske Getafe en realitet i en uge fra d. 2. februar til d. 7. februar 2008.

- På turen deltog undertegnede og Flemming Nielsen (Lille) deltage.


Dag 1, lørdag d. 2. februar

Flemming (Lille) og jeg mødtes d. 2. februar i lufthavnen og fløj først over Mallorca, da det gjorde rejsen en del billigere. Vel ankommet til Lufthavnen i Madrid og over i vores lille lejede Peugeot 206 og derefter videre til vores hotel i det Madrid.
For at kunne være velorienterede omkring forholdende besluttede vi os allerede første dag, at køre til Getafe’s Stadion, Coliseum Alfonso Perez, hvor også deres træningsanlæg ligger. Da vi gik rundt og inspicerede forholdende på selve stadion og deres træningsanlæg, kørte der pludselig en spillerbus ud fra stadion. Vi blev enige om, at det lignede Getafes spillerbus og fulgte efter den ud af byen, som nogle andre paparazzi fotografer….. de stoppede efter 10 minutters kørsel ved et hotel. Her skulle de holde taktikmøde og lade op til kampen om aftenen mod Espanol….. stor var ”Faxe” forbavselse, da vi kaldte på ham, idet han forlod spillerbussen, da i ingen i hele Madrid ellers vidste hvor spillerne opholdt sig op til kampen…. I stedet for dagen efter, fik vi allerede der de aftalte billetter til kampen, samt aftalt mødetider med ham 1 time før alle træninger, for en orientering og bagefter træning, for en snak om hvad der gik godt og hvad der gik mindre godt…..

Dag 2, søndag d. 3. februar

Efter at have set lidt af Madrid og kommet hjem ved midnat, sov vi lidt længe.
Vi prøvede, at udarbejde lidt oplysninger på, hvordan de to hold spillede, hvordan kampen måske ville udforme sig og tog så af sted i god tid til stadion. Da vi kom til stadion, viste det sig, at Getafes U 21 hold spillede mod Cadiz og det passede nøjagtig med, at vi kunne se den kamp først. Kampen blev spillet på et overraskende teknisk højt niveau, i et ret højt tempo og vores umiddelbare indtryk var, at holdet uden problemer, både teknisk og fysisk, ville kunne klare sig i 2 division i Danmark.
Bagefter til kampen i La Liga med Getafe - Espanol, som blev en kold, blæsende og regnfuld affære, men heldigvis havde ”Faxe” sørget for billetter på tribunen under halvtaget….. tak for det…
Kampen startede i et højt tempo med mange fejlafleveringer, med mange individuelle præstationer der løb ud i sandet og i den rodede affære, lykkedes det pludselig Espanol, på et gennemspillet angreb, men med et meget passivt Getafe hold, let at spille bolden bag om Getafes forsvar og score til 0-1. Derefter vågnede Getafe op, stod for det bedste spil på resten af halvlegen, havde flere nærgående forsøg og burde have udlignet inden pausen. Efter pausen stod der Getafe på det meste og de burde klart have vundet på deres langt bedre spil end Espanol, som for os langt fra lignede et tophold i La Lige, men sådan er det jo med tophold tit… en skidt kamp og tre point.

Dag 3, mandag d. 3. februar

Helt fri til at se Madrid, da Getafes spillere fik bevilliget deres første to fridage i 1 ½ måned….!
Vi valgte, at tage til Real Madrids hjemmebane, Santiago de Bernabeu for en rundvisning. Det kan stærkt anbefales til andre fodboldfreaks. En kanon og meget ydmyg oplevelse for livet, i en klub en smule større end AB 70 og med et par års mere historie i bagagen. Vi prøvede forgæves, at spørge for os, men nej, overhovedet ingen kendte Kim Krøjby og ingen mente, at han havde spillet for Real Madrid, trods hans åbenlyse kvalifikationer….Men Raul, plakater, billeder, streamere, videos og vi ved ikke hvad. Han er Gud i Madrid og Guds overordnede på Bernabeu….Ikke underligt, at han pt. har overlevet omkring ti trænere, på trods af, at han i nogle sæsoner har spillet middelmådigt.

Dag 4, tirsdag d. 4. februar

Helt fri. Vi brugte dagen til at flytte fra Madrids larm, dis, os og pulveriserende liv, til den noget roligere, men smukke gamle middelalder by Toledo, som ligger 70 km fra Madrid. Vi kom til at bo på et af de ældste hoteller i Toledo, der er en by med smalle gamle brostensbelagte gader, 1000 år gamle kirker, museums etc. og idet hele taget har en historie bag sig, som Amager og Kastruplundsgade har svært ved at hamle op med. Absolut et besøg værd, hvis man kommer på disse kanter, men afsæt et par dage, da det er umuligt, bare at se en brøkdel af byen på et par timer.

Dag 5 onsdag d. 5. februar

Tidligt op for at se en del af Toledo og derefter til Getafe, for at mødes med Faxe kl. 16, inden vi overværede Getafes træning kl. 17. Efter to dages træningsfri var deres træningspas denne dag mere fysisk præget. Efterfølgende en snak med Faxe igen, om dagens træning, samt hvad de påtænkte som prioritering næste dag.

Dag 6 torsdag d. 6. februar

Til træning i Getafe tidligt formiddag kl. 10, men vi mødtes allerede med Faxe kl. 9 for en briefing omkring deres trænings prioriteter denne formiddag. Efterfølgende en snak med Faxe igen og samtidig fik vi lejlighed til at hilse på Michael Laudrup og han Scout Erik Larsen. Vi havde en meget lærerig snak med Erik, omkring spilleranalyser og fik en god indsigt i hvad hans primære opgaver er i klubben. Resten af dagen og vores sidste aften i Spanien havde vi ”Toledo” fri, med en lækker middag, på en af byens utallige restauranter. En steak og en stemning der efter ”Lilles” mening kunne imponere selv Doris.

Dag 7 fredag d. 7. februar

Før hjemrejsen til Danmark, var vi som de eneste inviterede til at overvære den lukkede træning med Getafe, før deres meget vigtige udekamp mod Deportivo La Coruna. De trænede på selve stadion og Faxe kom som sædvanligt en time før og lukkede os efter en snak, ind på stadion. Efter træningen kom Faxe og sagde farvel og tak for denne gang og vi fik at vide, at hvis vi en anden gang, fik lyst til lidt inspiration fra det Spanske, var vi meget velkomne.
En spændende tanke med henblik på, at han og Michael Laudrup, en dag måske, er at finde som trænere i Barcelona, Real Madrid eller en anden europæisk topklub.

Hvad lærte vi så:

• At træning og træningsøvelser er meget lig hvad vi laver i AB 70.

• At det taktiske oplæg er meget detaljeret, men at der i Spansk fodbold er mere plads til individualister end vi umiddelbart havde troet.

• At de ikke spiller en fast spillestil, men varierer den meget efter modstanderen.

• At spillernes indsats og professionelle holdning til deres sport, er en af de største årsager til, at de får udnyttet deres talent optimalt.

• At de har meget bold med i opvarmningen og derved allerede her begynder med en teknisk øvelse.

• At de praktisk taget aldrig spiller til to mål under deres træning.

• At de kombinerer styrketræning, smidighed og hurtighedstræning i samme træningspas.

• At mange af deres øvelser er endnu mere kamprelateret end vi har praktiseret i AB 70.

• At de med deres varme klima kan planlægge deres træning mere teknisk og med større pauser uden at blive kolde.

• At vi er født ca. to tusinde kilometer for langt nordpå.


Forza AB 70
Friedl Ovesen

Hovedsponsor
Dem med kendskabet !!
Tøjsponsor
Danmarks førende leverandør af sports og profilbeklædning
Klubsponsor

Hjemmesiden
AB70´s hjemmeside er
optimeret til 1280x1024.
Explorer 7.x
>>
Opdateret

Design sidst opdateret: 10/01/2009 - 23:36:58